Demokratisering & rörelse – konferens 5-7 maj i Göteborg

Runt om i världen ser vi nya rörelser med ett utforskande och samtidigt radikalt förhållningssätt till politik och demokrati ta form. De växer fram i sprickorna som uppstår när den nuvarande makten monterar ner välfärden, tränger undan människor och bryter samhällen itu. Vi ser det hända på platser som Barcelona, Rojava, Neapel, Hamburg och Sollefteå.

Vi bjuder in till en konferens fylld av inspiration och erfarenheter från olika rörelser. Som huvudgäster är vi glada att välkomna representanter för medborgarplattformen Barcelona en Comú, Spanien.

På vilket sätt kan lokal organisering och deltagande demokrati stärka de sociala rörelserna och bidra till en progressiv samhällsutveckling? Konferensen ger plats för ett samtal där vi utbyter och utvecklar tankar och praktiker, en mötesplats där vi knyter kontakter och skapar nätverk.

För en demokratisering underifrån!

Praktisk information

Tid: 5-7 maj, med start fredag kväll och avslutning söndag eftermiddag

Plats: Göteborg
Arrangör: Demokratisk Omställning

Kontakt: kontakt@demokratisering2017.se

Klicka här för att komma till Facebook-eventet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *