Vi pratar med Kate Shea Baird om boken Orädda städer. I samtalet deltar även Malin Widehammar som skrivit bokens svenska förord och Svante Malmström som jobbat med översättningen.

Varför är Orädda städer en viktig bok 2021? Vad är historien bakom boken? Och hur utvecklas de rörelser boken beskriver idag runtom i världen?

Orädda Städer handlar om vår tids nya medborgarrörelser – rörelser som med hjälp av deltagande demokrati, feministisk politik och nya former av organisering håller på att förvandla den lokala politiken runt om i världen.

Boken gavs ut på spanska, franska och engelska 2018-2019. Den svenska utgåvan är uppdaterad med ett nytt kapitel av Kate Shea Baird som skildrar rörelsens utveckling internationellt de senaste tre åren, samt ett nytt svenskt förord. Diskussionen förs på svenska i början och i slutet av webinariet. Samtalet med Kate är på engelska och tar upp ungefär en timme i mitten.

När? Lördag 17 april, kl.15.00-17.00

Var? Boksamtalet äger rum på webben. För att kunna delta i samtalet behöver du anmäla dig i förväg och koppla upp dig på zoom.

Anmälan? Anmäl dig till webinariet här: us02web.zoom.us

Facebook? Meddela gärna även på Facebook att du tänker delta, samt dela och sprid till dina vänner: https://fb.me/e/1ob0oYw1b

Arrangörer: Boksamtalet arrangeras i samarbete med internationella Fearless Cities-nätverket, samt med Färnebo folkhögskola.
http://fearlesscities.com/
http://farnebo.se/