Det är med stor entusiasm som vi här skickar ut inbjudan till forumet Demokratisering & Rörelse i Jönköping 2-4 mars. Efter konferensen i Göteborg i våras var det några personer från Jönköping som tog sin inspiration vidare till att göra ett eget forum i sin hemstad. Superkul!

Åk med till Jönköping 2-4 mars

Vi är ett gäng som åker från Göteborg och andra städer. Om du vill göra sällskap dit hör av dig, eller så hoppas vi på att vi ses där! Kolla in inbjudan här under.

Federation 2017

I höstas var några av oss med på “Federation – en konferens om fördjupad demokrati” i Stockholm 6-8 oktober. Ännu ett fantastiskt forum fullt av nya kontakter och öppningar för samverkan för en mer jämlik och demokratisk utveckling.

Här kan du läsa och titta på dokumentation från Federation.

Solidaritet!

/Demokratisk Omställning i samverkan med aktivister från olika sociala rörelser

Välkommen till ett forum för deltagande demokrati i Jönköping!

Blev du inspirerad under Demokratisering och Rörelse-konferensen i Göteborg? Eller har du hört talas om hur fett det var och vill vara med på nästa grej? Är du sugen på att gå vidare med organiseringen i ditt område, ort eller stad?

Under helgen den 2–4 mars arrangeras ett forum i Jönköping med fokus på lokal organisering och verktyg för deltagande demokrati.

Du kommer kunna delta i workshops kring feministisk stadsplanering, deltagande budget och medborgarförslag.

Du kan lyssna på intressanta panelsamtal och föredrag med aktivister från Hela Sverige Ska Leva, Ahora Madrid och HSO.

Du kommer kunna prova på, Consul, världens mest använda digitala plattform för deltagande demokrati som just nu används av miljontals deltagare i över 50 städer runt om i världen.

På forumet kan du lyssna till exempel på demokratisering från olika platser i Sverige och i världen, men framförallt kan du vara med och komma på hur vi kan använda oss av dessa i våra lokalsamhällen.

Tanken är alltså att forumet både ska tillhandahålla- och experimentera med verktyg för ökad demokratisering av staden, kommunen och regionen.

 

Vill du hjälpa till?

Vill du vara med i ett glatt gäng och hjälpa till som volontär före, under eller efter forumet? Du får boende och mat när du arbetar. Är du intresserad? Hör av dig till jkpg@demokratisering.se

Praktiskt

Deltagande är gratis. Mat kommer finnas till rimliga priser. Boende till självkostnadspris (föranmälan krävs).

Eventuella allergier och särskilda behov är bra om vi vet om innan också. Hör i så fall av dig till jkpg@demokratisering.se

Hitta hit: Svavelsticksgränd 7–9, Tändsticksområdet i Jönköping.

Hemsida: demokratisering.se

Faceboook: https://www.facebook.com/events/335741610165881/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *