– Delta i vår namntävling och vinn ett ex av våra två första utgivningar!

Under 2020 kommer vi att starta upp ett nytt förlag för radikal litteratur! Den första boken vi ger ut blir troligen en svensk översättningen av boken Fearless Cities, som vi har skrivit om tidigare. Men vi har också en handfull andra utgivningar på gång! Planerade utgivningar behandlar teman som socialekologi och kommunalism, gräsrotsorganisering och lokal gemensam välståndsutveckling, decentralisering och deltagande demokrati, kooperativ och ekonomisk rekonstruktion. Med mera.

Målsättningen är att blanda teoretiskt djup och visionär spänst med praktiskt och handlingsinriktat material. Inte minst jobbar vi helst nära och i samarbete med olika rörelser och grupper som delar vår vision om ett demokratiskt, ekologisk och frihetligt socialistiskt samhälle. Vi vill se litteratur som ett redskap för gemensam förändring!

Men vad ska vi kalla oss? Vi har en del idéer själva men vill gärna ha fler förslag. Därför utlyser vi nu en namntävling under julhelgen och januari!

Namnet kan vara något som symboliserar rörelse eller förändring. Eller något som för tankarna till demokrati och ekologi. Eller något ur den radikala frihetliga historien. Eller något helt annat. Låt fantasin flöda! Helst tänker vi att det ska vara ett namn som fungerar också i Finland då vi är på gång att starta en avdelning av förlaget där också. Men helt svenska namnförslag går också bra!

Vi lottar fram fyra vinnare bland de tio bästa förslag vi får in innan den 29 februari! Vinnarna får ett gratis ex av våra två första utgivningar!

Tävlingen har ett Facebookevent. Du kan delta genom att skriva dina förslag som kommentar eventet, eller skicka ett mejl till info@demokratiskomstallning.se.

Hjälp också gärna till att sprida tävlingen till fler på Facebook genom att klicka i att du deltar och dela eventet med dina vänner!