Nu kan du anmäla till dig till vårens ekonomistudiecirkel ”En annan ekonomi är möjlig”. Cirkeln är möjlig att delta på var du än bor i landet, då den kommer ske med stöd av videomöten. Cirkeln startar 25 januari och sista anmälningsdag är 23 januari. Studiecirkeln ordnas i samarbete med Studiefrämjandet.

Det är enklare att föreställa sig världens undergång än kapitalismens slut. Detta uttryck tycks fortsatt fånga det tillstånd vi idag befinner oss i. Skenande ojämlikheter, klimatkris, ökade levnadskostnader och ökande skuldberg. Att våga föreställa sig någonting annat är i dessa tider en radikal handling.

Demokratisk Omställning tror på människans förmåga att tillsammans skapa någonting bättre. Av denna anledning vill vi bjuda in alla nyfikna, hoppfulla, arga eller apatiska till en studiecirkel där vi ämnar utforska hur delar i ett nytt rättvist och hållbart ekonomiskt system kan se ut, och vilka som redan nu jobbar mot att få det att hända.

Studiecirkeln kommer att bestå av åtta tillfällen med start 25 januari 2023 (vecka 4) och sedan fortsätta varannan vecka fram till början på maj. Träffarna kommer att främst ske digitalt, men det kommer även finnas tillfälle att ses fysiskt om intresset finns. Varje tillfälle kommer att behandla ett särskilt tema och de preliminära temaområdena är följande:

  • Vad är kapitalism?
  • Alternativa system och modeller
  • Banker och ekonomiska institutioner
  • Tillväxtkritik
  • Från en global exploaterande ekonomi till en lokalt förankrad solidarisk ekonomi
  • Varför har ingen förändring skett? Hur systemförändring går till

Mellan träffarna kommer vi ta del av texter, poddar och videos som kommer vara uppdelat i kärninnehåll – sånt som alla förväntas ta del av, samt förslag på vidare fördjupning. Det kommer finnas en tydlig planering, men alla som medverkar kommer också kunna bidra med förslag på material och frågor att ta upp.

2 reaktioner på “Studiecirkel om ekonomiska alternativ – startar 25 januari!

Kommentarer är stängda.