Varför växer klyftorna mellan stad och landsbygd? Mellan innerstan och förort? Kan matproduktion, energiomställning och samarbete mellan gamla och nya invånare skapa en annan utveckling?

Lär dig mer och hitta nya lösningar på distanskursen Stad och land! Läs mer om kursen på Färnebo folkhögskolas webbsida och ansök idag!

Kursen startar 15 augusti och slutar 16 december.

Kursen ordnas av Färnebo folkhögskola i samarbete med Förbundet Tillsammanskapet och SOL-nätverket, där SOL står för Stad och Land men också för Solidaritet Organisering Lokalsamhällen. Under kursen kommer vi att möta och samverka med olika gräsrötter, från bl. a. BB-ockupationen i Sollefteå, Grönt Initiativ Järva, Inlandsupprorets Vilhelmina, stadsdelsorganisering i HelaMalmö och Förbundet Tillsammanskapets mötesplatser i Höör och många andra orter.